چرا ناخن پا سیاه میشه

 سیاه شدن رنگ ناخن پا یکی از مواردی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود. اگرچه این شرایط می تواند به واسطه برخی دلایل خوش‌خیم شکل بگیرد، اما می تواند نشانه ای از یک مشکل بالقوه جدی نیز باشد.

دلایل سیاه شدن ناخن پا

از جمله دلایل سیاه شدن ناخن پا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

زگیل

زگیل ها از جمله توده های پوستی هستند که به واسطه یک نوع از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) شکل گرفته و به طور معمول بی ضرر هستند. اما زگیل هایی که زیر ناخن های پا شکل می گیرند موجب بلند شدن ناخن از روی پوست شده و از این رو، درمان آنها اهمیت دارد. به طور خاص، زگیل های دور ناخن می توانند ظاهری شبیه به گل کلم به ناخن بخشیده، ضخامت پوست اطراف ناخن را افزایش داده و موجب ترک شوند. در شرایطی که این زگیل ها به طور معمول قهوه ای یا زرد هستند، اما به واسطه انباشت بقایا می توانند سیاه شوند.

درمان زگیلی که زیر ناخن شکل گرفته است می تواند دشوار باشد. تزریق های زیر ناخن و داروهای خوراکی از جمله گزینه هایی هستند که می توانند طی چند هفته تا چند ماه به بهبود زگیل کمک کنند. زگیل ها حتی طی دوران درمان نیز می توانند مسری باشند.

عفونت قارچی

قارچ ناخن پا یکی از دلایل بی ضرر سیاه شدن ناخن محسوب می شود. زمانی که قارچ به دلایلی مانند پوشیدن جوراب مرطوب در طول روز، عرق کردن پاها، یا گذراندن زمان زیاد در آب زیر ناخن پا رشد می کند، ممکن است موجب یک عفونت شده که می تواند به تغییر رنگ ناخن و اغلب شکننده یا ضخیم شدن ناخن ها منجر شود.

درمان های خانگی مختلفی مانند قرار دادن انگشت های تحت تاثیر قرار گرفته در سرکه برای بهبود این شرایط وجود دارند، اما در صورت تداوم آن، متخصص پوست می تواند بهترین گزینه درمان را برای مشکل خاص شما انتخاب کند. بهبود عفونت قارچی می تواند به شش ماه زمان نیاز داشته باشد.

همچنین بخوانید : مواد غذایی برای تقویت ناخن و موها انگشت پای دونده

انگشت پای دونده که به واسطه دویدن زیاد رخ می دهد، شبیه یک کبودی زیر ناخن پا به نظر رسیده و بیشتر در انگشت شست و انگشت دوم پا دیده می شود. بیش از حد بلند بودن ناخن یا تنگ بودن کفش احتمال مواجهه با انگشت پای دونده را بیشتر می کند.

انگشت پای دونده به طور معمول طی چند هفته یا چند ماه و بی نیاز از درمانی خاص بهبود می یابد، اما باید توجه داشت که احتمال از دست دادن ناخن پا نیز وجود دارد که در این مورد، برای پرهیز از عفونت باید به متخصص پوست مراجعه کرد.

یک خال بی ضرر

درباره خال خوش خیمی که زیر ناخن پا ایجاد شده است کار چندانی نمی توانید انجام دهید. همانند خال هایی که در دیگر نقاط بدن ظاهر می شوند، نمونه هایی که زیر ناخن پا شکل می گیرند نیز همواره همراه شما خواهند بود. با این وجود، مراجعه منظم به متخصص پوست برای بررسی شرایط خال و حصول اطمینان از این که عامل خطرناکی نیست، توصیه می شود. اگر خال های زیر ناخن ظاهر ناخوشایندی ایجاد کرده اند می توانید با استفاده از لاک ناخن آنها را بپوشانید.

یک خال سرطانی

تمام لکه های تیره روی پوست نباید موجب وحشت شما شوند، اما اگر با خالی نامتقارن، بزرگ، چند رنگ، یا در حال تغییر به هر روش مواجه هستید، بررسی دقیق آن برای این که نشانه ای از سرطان پوست نباشد، اهمیت دارد. ملانوما که مرگبارترین نوع سرطان پوست محسوب می شود می تواند به صورت خطی عمودی و تیره زیر ناخن پا آغاز شود.

اگر متخصص پوست به ملانوما مشکوک باشد، ممکن است بیوپسی از بستر ناخن را تجویز کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر با سیاه شدن ناخن انگشت پای خود مواجه هستید باید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. امکان اتخاذ یک تصمیم پزشکی در خانه وجود ندارد. بدون تشخیص مناسب، گزینه درمان مناسب را در اختیار نخواهید داشت و همچنین از این که مشکل زمینه ای می تواند جدی باشد یا خیر نیز آگاه نخواهید شد.

پزشک می تواند تشخیص دهد آیا سیاه شدن ناخن پای شما به مساله ای جدی اشاره دارد یا خیر و با بررسی دقیق شرایط بهترین گزینه درمان را ارائه کند.

چرا ناخن پا سیاه میشه

 

چرا باید در تابستان هندوانه بخوریم

 هندوانه یک میوه تابستانی، آبدار و شیرین است و همچنین به واسطه محتوای مواد مغذی خود می تواند به مقابله خستگی و دلایل پنهان آن کمک کند.

در حقیقت، مصرف هندوانه نشان داده است که عملکرد ورزشی افراد را بهبود می بخشد و به عنوان گزینه ای پیشگیرانه برای سکته مغزی و سکته قلبی مورد توجه قرار گرفته است.

پیشگیری از کم آبی بدن

هندوانه سرشار از آب است و این حقیقتی آشکار است. اما آیا می دانستید که کم آبی بدن یکی از دلایل اصلی احساس خستگی محسوب می شود؟

زمانی که بدن کم آب است، قلب به مایع کمتری در بدن برای انجام وظایف خود در اختیار دارد. کم آبی بدن به کاهش حجم خون منجر می شود و قلب برای ارسال اکسیژن و مواد مغذی از طریق جریان جریان خون به مغز، پوست، اندام ها و عضلات باید سخت‌تر کار کند.

به واسطه تلاش بیشتر بدن برای رسیدگی به استرس های عادی روزمره، با احساس خستگی مواجه می شوید.

با افزودن هندوانه به رژیم غذایی خود می توانید به تامین آب مورد نیاز بدن کمک کرده و از این شرایط پیشگیری کنید.

راز پتاسیم

هندوانه منبع خوبی برای پتاسیم است که بدن برای برخی عملکردهای مهم خود به آن نیاز دارد. پتاسیم برای احساس انرژی ضروری است زیرا این ماده معدنی یک الکترولیت محسوب می شود که به عضلات و اندام ها برای ارائه عملکرد درست خود کمک می کند.

پتاسیم به حفظ قدرت و سلامت عضلات کمک کرده و برای ارسال سیگنال های عصبی که فعالیت بدنی را ممکن می سازد نیز ضروری است.

بدون پتاسیم کافی، با احساس خستگی مواجه خواهید شد.

گشاد شدن رگ های خونی

هندوانه سرشار از ال-سیترولین، اسیدی که یک ترکیب ضروری در اکسید نیتریک است. اکسید نیتریک به گشاد شدن رگ های خونی کمک می کند.

بر همین اساس، مصرف هندوانه می تواند به افزایش عملکرد ورزشی کمک کند زیرا زمانی که رگ های خونی گشاد می شوند، اکسیژن بیشتری به عضلات رسیده، خستگی را کاهش داده و عملکرد عضلانی را بهبود می بخشد.

کاهش فشار خون

ال-سیترولین و آرژینین موجود در هندوانه نشان داده اند که به بهبود شرایط فشار خون و کاهش استرس وارده بر قلب کمک می کنند.

مصرف هندوانه و کاهش فشار خون نه تنها از فشار کاری قلب می کاهد به قلب کمک می کند، بلکه احساس بهتر و انرژی بیشتری نیز در فرد شکل می گیرد.

برای انتخاب یک هندوانه خوب می توانید نکته های زیر را مد نظر قرار دهید:

هنگام انتخاب هندوانه آنهایی که دارای پوست صاف هستند را انتخاب کنید. پوست هندوانه باید سفت، متقارن و بدون فرورفتگی یا ضرب خوردگی باشد.

زمانی که هندوانه را بلند می کنید باید نسبت به اندازه سنگین احساس شود. این به معنای وجود آب فراوان در هندوانه است.

قسمت پایین هندوانه نقطه ای که به ساقه وصل می شود را بررسی کنید. رنگ این قسمت باید زرد کرمی و نه سفید یا سبز باشد.

 

 

چرا باید در تابستان هندوانه بخوریم

 

دلایل تغییر بوی بدن چیست

 تغییرات در بوی بدن به طور معمول دلیلی برای نگرانی نیست. این شرایط اغلب در نتیجه تغییرات سبک زندگی، مانند دنبال کردن یک رژیم غذایی جدید یا رژیم ورزشی رخ می دهد. با این وجود، تغییر ناگهانی در بوی بدن در برخی موارد می تواند نشانه ای از یک شرایط سلامت زمینه ای باشد.

 

به طور کلی، بوی بدن می تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد و معمولا نباید موجب نگرانی وی شود. در بیشتر موارد، افراد می توانند با رعایت بهداشت مناسب از آن پیشگیری کنند.

دلایل

عرق در ترکیب با باکتری ها دلیل اصلی بوی بدن است اما عرق همه افراد مشابه نیست زیرا انسان ها دارای دو نوع غدد عرق مختلف هستند.

غدد اکرین

تعداد زیادی از غدد اکرین روی کف پاها، کف دست ها و همچنین پیشانی، گونه ها و زیربغل وجود دارند. عرق تولید شده توسط آنها آبکی و بی بو است.

غدد آپوکرین

غدد آپوکرین در زیر بغل و اطراف اندام های تناسلی وجود دارند. این غدد مایعی غلیظ و شفاف را تولید می کنند که هنگام ترکیب با باکتری های روی پوست می تواند بویی قوی داشته باشد.

دلایل مختلفی برای تغییرات بوی بدن وجود دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورزش

زمانی که ورزش می کنید، تعریق به حفظ دمای پایدار بدن کمک می کند. زمانی که این عرق با باکتری های روی پوست ترکیب شده و سپس خشک می شود، می تواند موجب تولید بو شود.

از دیگر دلایل تعریق بیش از حد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– اضافه وزن یا چاقی

– حضور در محیطی گرم و داغ

– استرس

غذا

برخی مواد غذایی می توانند موجب تغییر بوی بدن شوند. به عنوان مثال، محتوای فیبر زیاد سبزیجات چلیپایی مانند کلم، بروکلی و گل کلم می تواند به گازی که از فرد دفع می شود بویی تخم مرغ مانند بدهد. مارچوبه نیز اغلب به تغییر بوی ادرار منجر می شود.

مواد غذایی مانند سیر، پیاز، زیره، و کاری می توانند موجب تغییر در بوی بدن شوند. ترکیبات شبه گوگردی که بدن هنگام تجزیه این مواد غذایی آزاد می کند می تواند با عرق روی پوست واکنش نشان داده و به بروز بوی بدن متفاوت از بوی عادی بدن فرد منجر شود.

عوارض جانبی دارو

داروهایی که فرد مصرف می کند می توانند موجب تعریق بیش از حد شوند که این می تواند به تغییرات بوی بدن در برخی افراد منجر شود. برخی از شایع‌ترین نمونه های دارویی شامل موارد زیر می شوند:

– دسیپرامین (نورپرامین)

– نورتریپتیلین (پاملور)

– پیلوکارپین (ایزوپتو کارپین)

– پروتریپتیلین (ویواکتیل)

– مکمل های روی

در بسته بندی دارو باید همه عوارض جانبی احتمالی دارو ذکر شده باشد. اما باید به این نکته توجه داشت که همه افرادی که دارو مصرف می کنند، عوارض جانبی را تجربه نخواهند کرد.

شرایط سلامت

در برخی موارد، تغییرات ناگهانی در بوی بدن به واسطه یک شرایط سلامت زمینه ای شکل می گیرد.

هایپرهیدروز

افراد مبتلا به هایپرهیدروز با تعریق بیش از حد از غدد اکرین مواجه هستند. غدد عرق اکرین به طور معمول موجب بوی بدن نمی شوند اما این امکان در ترکیب با عرق غدد آپوکرین وجود دارد.

هایپرهیدروز پلانتار موجب تعریق بیش از حد در پاها شده و به بوی بد پا منجر می شود.

ممکن است فرد هایپرهیدروز اولیه داشته باشد به این معنی که تعریق بیش از حد خوبدبخود اتفاق می افتد یا ممکن است نشانه ای از یک شرایط پزشکی دیگر باشد. این می تواند از عوارض جانبی برخی داروها نیز باشد.

تری‌متیل‌آمینوریا

تری‌متیل‌آمینوریا (Trimethylaminuria) که به نام سندرم بوی ماهی نیز شناخته می شود، یک بیماری ژنتیکی نادر است. افراد مبتلا به این شرایط قادر به تجزیه یک ترکیب شیمیایی به نام تری‌متیل‌آمین نیستند. این ترکیب از طریق تعریق، ادرار و تنفس از بدن دفع می شود و بویی شبیه به تخم مرغ فاسد، ماهی یا زباله ایجاد می کند.

دیابت

بوی بدن ممکن است در برخی افراد نشانه ای از ابتلا به دیابت باشد. این زمانی رخ می دهد که گلوکز بیش از حد در خون وجود دارد. دیابت یک بیماری بلند مدت است به این معنی که درمان ریشه کن کننده برای آن وجود ندارد اما شرایطی قابل مدیریت است.

از دیگر علائم دیابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تکرر ادرار

– تشنگی شدید

– گرسنگی شدید

– خستگی شدید

– تاری دید

– روند کند بهبود زخم ها

بیماری کلیوی

 

دلایل تغییر بوی بدن چیست

 

مواد تشکیل دهنده و نحوه تهیه گز اصفهان

 تاریخچه گز اصفهان

اصفهان شهری است با سوغاتی های متنوع و متفاوت، از صنایع دستی گرفته تا خوراکی های خوشمزه. یکی از این سوغاتی ها که با شنیدن نام آن، اصفهان به ذهن مخاطبان متبادر می شود گز اصفهان  است. بر عکس این موضوع نیز صادق است با شنیدن نام اصفهان اولین چیزی که به ذهن هر کسی می رسد گز اصفهان می باشد. گز به خاطر طعم متفاوت و منحصر به فردش طرفداران بسیاری برای خود جمع کرده است. همه از کسی که به اصفهان سفر می کند انتظار دارند که برایشان گز اصفهان به همراه بیاورد. گز اصفهان در زمان صفوی یعنی همان زمان که اصفهان پایتخت ایران بود و اوج شکوفائی هنر و معماری اصفهان می باشد برای اولین اولین بار تهیه و تولید شد. این سوغاتی خوش طعم اصفهان توسط فردی به نام محمد علی شکرچیان تولید شده است.

این خوراکی لذیذ نام خود را از درختچه ای به همین نام یعنی گزانگبین گرفته است. این درختچه که ارتفاع آن به دو متر می رسد را می توان در ارتفاعات خوانسار و استان چهارمحال بختیاری یافت. این گیاه را با نام های گز خوانسار، انگبین گون، ترنجبین اصفهان، شهد پارسی نیز می خوانند. محصول این درخت در اواخر تابستان آماده برداشت می شود و دانه های براق و زرد در ساقه هایی مانند ارزن بیرون می آیند. برای تهیه این شیره روش خاصی به کار برده می شود. برای برداشت این محصول از پوست دباغی شده گوسفند استفاده می شود که به آن دباله گفته می شود. به این صورت  که آن را سفید و تمیز می کنند و در زیر درختچه قرار می دهند و شروع می کنند با چوبی که به آن دگنک می گویند به تنه درخت ضربه می زنند تا دانه‌ها از آن جدا شوند و بر روی دباله ریخته شوند. سپس با استفاده از وسیله ای آهنی دانه ها را از برگ ها جدا می کنند. در طول سال ده بار این کار را تکرار می کنند. محصول اولیه از بالاترین مرغوبیت برخوردار است. با هر برداشتی که صورت می گیرد از کیفیت آن نیز کاسته می شود. به همین علت قیمت برداشت های اولیه بالاتر است.

بسته به ترکیباتی که در آن مخلوط شده است، این سوغاتی اصفهان می تواند عطر و طعم گل رز و یا یک طعم دلپذیر و در عین حال تند داشته باشد. گز می تواند رنگ های مختلفی داشته باشد می تواند سفید باشد، یا به دلیل اضافه شدن ادویه هایی مانند زعفران، می تواند زرد شود. حتی با ترکیبات مختلف مواد غذایی، دو چیز همیشه در گز یکسان و ماندگار است: در عین حال که بسیار شکننده است شما می توانید آن را بجوئید این می تواند از شگفتی های گز باشد. گز ا هم می توانید به تنهائی بخورید و هم در کنار چای قابل استفاده می باشد. ترکیب آن با چای بسیار لذیذ و خوشمزه می تواند باشد و با هر سلیقه ای سازگار است.

علاوه بر این که گز نام خود را از این درختچه گرفته است در تولید و تهیه آن نیز نقش مهم اساسی را بر عهده دارد. از صمغ و یا شهد آن در تهیه گز استفاده می شود. دلیل اصلی نام گذاری آن بر اساس این گیاه، نیز همین موضوع می باشد. کشاورزان شیره این گیاه را به علت طعم شیرین و این که انرژی زیادی تولید می کرد برای رفع خستگی می خوردند. این گیاه خواص مختلفی دارد که برخی خواص آن به گز نیز منتقل می شود. می توان از خواص آن به تقویت اعصاب اشاره کرد و همچنین ملینی قوی برای کودکان می باشد.

قدمت این سوغاتی محبوب به ۴۵۰ سال قبل بر می گردد. این شیرینی خوشمزه در کارگاه های سنتی تهیه می شده است. صادرات این سوغاتی ارزشمند برای اولین بار در دوران آغا محمد خان قاجار  انجام شده است. گز اصفهان در سراسر جهان برای خود طرفداران زیادی پیدا کرده است و به چهره ای جهانی تبدیل شده است. هر توریستی که به اصفهان سفر می کند محال است از این شیرینی بهشتی سوغاتی به کشور خود نبرد.

اهالی اصفهان علاوه بر سوغاتی دادن این شیرینی از آن در پذیرائی از مهمان به خصوص در عید نوروز استفاده می کردند. این شیرینی یکی از اصلی ترین مواد پذیرائی در عید نوروز بوده است در کنار آجیل و میوه سرو می شود. این رسم هنوز هم در اصفهان پا بر جا می باشد و در ایام قبل از نوروز یکی از شلوغ ترین مکان ها فروشگاه های گز می باشد. یکی از شگفتی های شهر اصفهان وجود فروشگاه هائی می باشد که در آن ها تنها می توانید گز پیدا کنید. دلیل این امر وجود طیف متنوعی از این شیرینی دوست داشتنی می باشد. این سوغاتی لذیذ هنوز در بین خود اصفهانی ها نیز طرفداران فراوانی دارد. و یکی از خریداران اصلی گز مردم شهر اصفهان می باشند.

یکی از راه های خرید گز اصفهان سفر به شهر زیبای اصفهان می باشد. برای سفر به اصفهان می توانید بلیط هواپیما اصفهان را از مستر بلیط تهیه کرده و به این شهر زیبا و تاریخی سفر کنید.

مواد تشکیل دهنده گز

ماده اصلی و  اولیه گز همانطور که در بالا به آن اشاره شد گزاگبین می باشد. ولی علاوه بر آن از آب، مغز پسته، سفیده تخم مرغ، گلاب و شکر در تهیه آن استفاده می شود. در گذشته نصف مواد تشکیل دهنده گز را انگبین و نصف دیگر را باقی مواد تشکیل می داد. یکی از مشکلاتی در دهه های گریبان گیر این صنعت شده است کمبود گزانگبین می باشد. به علت برداشت بی رویه این گیاه پشه ای که دلیل اصلی تولید گزانگبین بوده است رو به انقراض رفته است به همین دلیل دیگر  صمغ گزانگبین در گیاه وجود ندارد. امروزه از گزانگبین های گیاهی مانند عسل، انگبین علفی(گز علفی) و ترنجبین استفاده می شود.

یکی دیگر از موادی که امروزه برای تهیه گز از آن استفاده می شود بادکا می باشد. از این ماده به علت ارزان تر و در دسترس تر بودن استفاده می شود. این ماده همان گلوکز مایع می باشد که از نشاسته و سیب زمینی به دست می آید. از این ماده برای جلوگیری از کریستاله شدن مواد استفاده می شود.

مغز پسته هم جزو مواد اولیه ای است که جایگزین های بسیاری برای آن پیدا شده است. گاهی آن را با دیگر مغزیجات از جمله مغز گردو، بادام  و یا فندوق مخلوط می کنند و یا گاهی به طور کامل آن را حذف می کنند. به جای آن از مغزهای گردو، بادام و یا فندوق به تنهائی استفاده می کند.

در گذشته برای تهیه گزهای سفارشی برای پادشاهان و حکام شهرها به جای آب از آب هندوانه استفاده می‌کردند. هر کدام از این مواد دارای خواص شگفت انگیزی می باشند که خواص خود را به گز منتقل می کنند. گز علاوه بر ارزش غذائی بالائی که دارد، از کالری فروانی نیز برخوردار است. خوردن یک عدد از این خوراکی در روز به شما انرژی فراوانی می دهد ولی سعی کنید در خوردن گز زیاد روی نکنید.

نحوه تهیه گز در اصفهان

برای تهیه گز از ماشین آلات مختلفی نظیر تانکر ذخیره کلوگز، پاتیل مادر، پاتیل پخت، دستگاه همزن تخم مرغ، میز تمیز کردن پسته، میز مخصوص حمل گز خارج شده از پاتیل، دستگاه برش، دستگاه پرس استفاده می شود. این وسایل هر کدام در مرحله ای از تهیه گز کار خاصی را به عهده دارند. بدون وجود هر یک از این دستگاه تهیه گز در تولید بالا غیر ممکن می باشد. گز از حمله خوراکی هائی می باشد که درست کردن آن نیاز به تجربه ای بالا دارد. همین موضوع تهیه آن در خانه یکی از سخت ترین کار ها تبدیل کرده است. به همین دلیل همه ترجیح می دهند آن را از بیرون تهیه کنند.

در مرحله اول شکر را با آب که برابر ۲۰ درصد از وزن شکر است، مخلوط می کنند تا کاملا حل شود. سپس به مدت بیست دقیقه بر روی اجاق قرار داده تا جوشانده شود. سپس انگبین و یا افزودنی مانند عسل یا انگبین گیاهی دیگر را اضافه می کنند و دیگر حرارت نمی دهند. این مواد را به پاتیل پخت منتقل می کنند و شروع به حرارت دادن می کنند و همزمان همزده مهم می شود تا مواد غلیظ شوند. ماده تولید شده در این مرحله را سیاه چاشنی می نامند. حرارت مواد در این مرحله ۷۰ تا ۸۰ در جه می باشد که بسیار مهم است که در این حد باشد.

در مرحله بعدی سفیده های تخم مرغ که همزده شده و حجم آن ها زیاد شده است را به سیاه چاشنی اضافه می کنند. هنگام  اضافه کردن تخم مرغ، سیاه چاشنی نباید داغ باشد زیرا در صورت داغ بودن باعث سوختن سفیده تخم مرغ می شود و پوکی و پفکی بودن سفیده را می گیرد. با اضافه کردن تخم مرغ ها حجم ماده زیادتر می شود. رنگ مواد در این مرحله سفید می شود. به ماده‌ای که در این مرحله ایجاد شده است سفید چاشنی گفته می‌شود.

مرحله بعد از این مرحله رسیدگی نامیده می شود. در مرحله رسیدگی حرارت به صورت ملایم می باشد در نتیجه این مرحله حلوای گز رسیده می شود. زمان به ثمر رسیدن محصول این مرحله بر اساس تجربه سرکارگر تعیین می شود. به سرکارگر خلیفه گفته می شود که به نوعی سرآشپز محسوب می‌شود.

در آخرین مرحله مغز پسته اضافه می شود و سریع گز را از داخل پاتیل خارج می کنند. در این مرحله نوبت چونه گرفتن گز می رسد. بر اساس اینکه گز آردی باشد یا لقمه ای کار های انجام شده در این مرحله متفاوت می باشد. سپس چونه ها  به دستگاه برش سپرده می شوند تا برش داده شوند. مرحله بعدی زمان انجام می گیرد که گز کاملا سرد شده است. در این مرحله گزها بسته بندی شده و در داخل جعبه ها قرار می گیرند. برای بسته بندی گز در برخی موارد از آرد نیز استفاده می شود. امروزه بسته بندی های این سوغاتی اصفهان طرح ها شکل های مختلفی به خود گرفته است، از جعبه های مقوائی معمولی گرفته تا جعبه های خاتم کاری.

 

انواع گز در اصفهان

پیشرفت تکنولوژی و وجود سلیقه های مختلف سبب ایجاد انواع مختلفی از گز شده است. در دنیای امروز هر کسب و کار برای اینکه سلایق مختلف را راضی نگه دارد نیاز دارد که دست به ابتکار و نوآوری بزند. صنعت گز سازی نیز از این موضوع مستثنی نیست. به همین خاطر برای این که از دنیای مدرن عقب نمانند نیاز بوده است انواع مختلفی گز را برای مصرف کنندگان با سلایق مختلف تولید کنند.

یکی از روش های طبقه بندی گزها بر اساس میزان مغز پسته و یا مغزیجات دیگری است که در آن به کار رفته است. در این روش گز به انواع ۱۰%، ۱۸%، ۲۸%، ۳۸%، ۴۰% تقسیم می شود. این بدین معنی است که بر اساس ۱۰۰ کیلو مواد چند درصد مغز در آن به کار رفته است. مثلا وقتی در ۱۰۰ کیلو مواد ۱۰ کیلو مغزیجات استفاده می شود گز تولید شده دارای ۱۰ درصد مغز می باشد.

نوع دیگری از تقسیم بندی وجود دارد که در آن کلا نوع گز متفاوت است و هر نوع نامی مخصوص به خود دارد که عبارتند از:

۱) گز آردی: منظور از گز آردی این نیست که در مواد اولیه آن آرد استفاده شده است. گز در آردی مخصوص غلطانده می شود و اطراف گز را آرد می پوشاند. این نوع را می توان از لذیذ ترین و پر طرفدار ترین انواع دانست.

۲) گز لقمه‌ای: این نوع گز نوع معمولی ساده گز می باشد که همان حالت سنتی گز را دارا می باشد.

۳) سوهان گزی: این نوع گز از ترکیب سوهان و گز می باشد. که بیشتر مورد توجه کسانی می باشد که به سوهان نیز علاقه فراوان دارند.

۴) گز شکلاتی: در این نوع، گز در لایه ای از شکلات قرار می گیرد. که برای کودکان جذابیتی خاص را ایجاد می کند و به نوعی در هم آمیختن مدرنیته با سنت است.

۵) گز کم‌کالری: افرادی که هم به گز علاقمند هستند و هم هم رژیم غذائی دارند می توانند این نوع گز را میل نمایند.

۶) گز پروبیوتیک: این نوع گز از ماده پروبیتویک تهیه می شود که دارای خواص گوناگونی است. این گز برای افرادی که مشکل گوارشی دارند بسیار مفید می باشد.

۷) گز خرمایی:  در این نوع گز علاوه بر مغزیجات از چیپس خرما نیز استفاده شده است. این نوع گز از انرژی فراونی برخوردار است.

۸)گز بدون قند: این نوع از گز برای افرادی تولید می شود که دارای بیماری دیابت می باشند. همچنین افرادی که رژیم های غذائی دارد نیز می توانند آن را میل نمایند.

این نام گذاری ها و تقسیم بندی بر اساس نوع موادی است که به گز اضافه شده یا از آن کم شده است. تفاوت اکثر این نوع گزها در مرحله آخر آن ها مشخص می شود. در مرحله آخر است که مواد اضافه می شوند. البته شایان دکر است که ترکیب اصلی گز هیچ گاه تغییر نمی کند و همان گز سنتی گذشته می باشد.

قیمت هر کیلوگرم گز

این محصول نیز مانند تمام محصولات دیگر از نوسانات ارزی بی نسیب نمانده است. بالا و پائین رفتن قیمت هر یک از مواد اولیه گز بر قیمت اصلی آن تاثیر فراوانی خواهد داشت. یکی دیگر از عواملی که بر روی قیمت آن تاثیر گذار است نوع مواد تشکیل دهنده آن است. به علت اینکه مواد جایگزین برای هر یک از مواد اصلی تشکیل دهنده این خوراکی خوشمزه به جود آمده است قیمت آن نیز متفاوت است.

امروزه به علت استفاده از انگبین های گیاهی به جای گزانگبین قیمت گز اصفهان کمتر شده است. اگر از گزانگبین برای تولید گز استفاده شود مطمئنا قیمت آن به طرز شگفت انگیزی بالا خواهد رفت زیرا این ماده جزو مواد نادر و کمیاب شده است. یکی دیگر از مواد اولیه ای که برای آن نیز جایگزین های زیادی پیدا شده است مغز پسته می باشد. اگر در تهیه گز مغز پسته استفاده شود قیمت آن به نسبت بالاتر می رود. البته امروزه به جای مغز پسته از مغز بادام، گردو، فندوق و یا ترکیبی از آن ها استفاده شود که قیمت آن پائین تر می آید.

یکی دیگر از شرایط قیمت گذاری میزان حجمی است که مغزیجات در آن به کار رفته است. همانطور که مشخص است هر چه میزان حجم مغزیجات بیشتر باشد قیمت نیز بالاتر می رود. همچنین می توان گفت قیمت ها بر اساس اینکه از چه نوعی باشند نیز متفاوت می باشد. البته مبنای قیمت، گز لقمه ای پسته ای ۴۲% می باشد که بالاترین قیمت را دارا می باشد. قیمت های دیگر بر اساس آن و زیر این قیمت برآورد می شوند. بسته به نوع گزی که می خواهید قیمت نیز متفاوت می باشد. امروزه به خاطر قیمت های بالائی گز پیدا کرده است تبدیل به یک شیرینی لوکس شده است.

بر اساس این که گز با چه مواد اولیه تهیه شده باشد می تواند قیمت آن متفاوت باشد. در حال حاضر قیمت هر کیلو گز اصفهان که با پسته ۴۲% تهیه شده است برابر با ۱،۵۰۰،۰۰۰ریال می باشد. البته جعبه های موجود در بازار ۵۰۰ گرمی می باشند و یا کمتر می باشد. دلیل این موضوع را می توان در قیمت بالای این سوغاتی خوش طعم و بو جستجو کرد.

 

 

 

 

 

 

مواد تشکیل دهنده و نحوه تهیه گز اصفهان

 

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
<-blogads->